Prajitura cu nuca si fulgi de porumb

de _Alina_ in Prajituri, 4 Noi 2014 | 8909 vizualizari

 

V-am mai povestit despre nastrusnicul nostru baietel, cum ca ii place sa se bage in toate activitatile pe care le derulam. Ei bine, cum am mai zis printre masini, avioane, camioane si tractoare ii place si bucatareala. :) S-a gandit el ca nu m-a mai ajutat demult la bucatarie si brusc i s-a facut pofta de o "pajitulica". O prajitura la care am participat pe post de asistent. :))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 140 g zahar
  • 150 g miez de nuca (macinat)
  • 50 g fulgi de porumb
  • 50 g faina de grau
  • 1 praf sare
  • Glazura:
  • 90g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • 100 g smantana lichida
  • Decor:
  • fulgi de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si fulgi de porumb:

1. Preiclazim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam albusurile spuma tare cu praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand se dizolva complet, iar spuma devine sidefie si formeaza creste tari.    

4.  Adaugam galbenusurile in albusuri (cate doua odata) si mixam pana la inglobare.

5. Cernem faina in compozitie si o inglobam cu o spatula/ lingura prin miscari circulare, de sus in jos.

6. Inglobam in compozitie miezul de nuca macinat, tot prin miscari circulare.

7. In final adaugam fulgii de porumb si ii incorporam tot prin miscari putine, circulare. 

8. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 30-40 min, sau pana cand trece testul scobitorii. O scoatem si o lasam la racit, sau nu, apoi o portionam si o glazuram. :)

9. Pregatim glazura punand ciocolata la topit impreuna cu 50 g smantana lichida pe foc mic. Amestecam mereu, iar cand ciocolata s-a topit oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam energic. 

 Enjoy!

 Nota: e si mai buna servita calda (noi am facut testul:).

  P.S. Ingredientul secret al acestei prajituri este zambetul. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta prajitura de post cu gem si nuca